3 Su Bardağı İnce Bulgur,
4-5 Adet Taze Soğan
1 Adet Salatalık
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Sumak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
5-6 Yaprak Marul
10-12 Dal Maydonoz
1 Limonun Suyu
Yarım Çay Bardağı Nar Ekşisi
Yapılışı:
Bu yaptıklarımızı ocak kullanmadan bir kenarda yapacağız. 1 Kaba 3 bardak ince bulguru döküyoruz. Üzerini geçecek kadar kaynak su döküp suyunu çekene kadar karıştırıyoruz Sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve yarım çay bardağı sıvı yağını ilave edip salçayla özleşene kadar karıştırıyoruz (dilerseniz elinizle yoğurun bu salçanın daha çabuk özdeşleşmesini sağlayacaktır).
Özdeşleştikten sonra salatalığı, marulu, maydonozu ve taze soğanı ince ince kesiyoruz ve bulgura ekliyoruz. Daha sonra limon suyunu ve nar ekşisini döküp sırasıyla baharatları; karabiber, kimyon, nane, sumak ve tuzu ekleyerek iyice harmanlayıp karıştırıyoruz. Vee Kısırımız oldu!
Kısırın yanına dilerseniz benim gibi kornişon turşu, lahana turşusu, acı biber turşusu ekleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi yapımı çok kolay. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder