Herkese merhaba bugün sizlerle kremalı mantarlı ve tavuklu makarna yani penne alfredo tarifi paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 Paket Penne Makarna
500 Gr Beyaz Et
300 Gram Mantar
1 Kutu Krema
Yarım Su Bardağı Süt
100 Gr Kaşar Peyniri
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
Yapılışı:
İlk olarak tencerede su kaynatıp bir tatlı kaşığı tuz ekleyip 1 paket penne (kalem) makarna koyuyoruz. Makarna kaynayana kadar bir tava alıyoruz. Makarna bir kenarda olurken biz sos yapımına başlayalım. Tavayı ocağa koyup beyaz eti ekliyoruz. Beyaz ete biraz svı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Etler piştikten sonra mantarları ekleyip karabiberi ve kimyonu ilave ediyoruz. Mantarlar da pişince kremayı ekleyelim. Ben sosunu sıvı sevdiğim için yarım su bardağı süt ekliyorum. Siz kıvamını koyu isterseniz eklemeyebilirsiniz. Şekildeki gibi olup kaynayınca sosumuza kaşar peynirini ekleyelim.
Makarna kaynayınca suyunu süzüp yağ eklemeden tencereyeye dökelim. Dilerseniz borcama makarnayı ve sosu döküp harmanlayabilirsiniz. Dilerseniz tabaklarda ayrı ayrı harmanlayabilirsiniz.
Dilerseniz videoyu da izleyerek yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder